<$BlogItemB
İlk olarak dün akşamki yemek menümle başlamak istedim.. Önce çorba tabiki;Çocukluğumdan beri mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum. Benim canım annemin o güzel tadına doyulmaz yemeklerini, evlendiğimden beri sık sık yiyemediğim için çok özlüyorum. Annem bütün yemeklerini (sanırım tüm anneler gibi) göz kararı ve hiç bir tarife ihtiyac duymadan doğaçlama bir şekilde çok lezzetli hale getirir ve ben nedense onunla aynı şekilde yapsam dahi aynısını tutturamam. Galiba annem sevgisini daha fazla katıyor malzemeler arasına...

YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
5 su bardağı su veya etsuyu,
1 çorba kaşığı pirinç,
1 tatlı kaşığı un,
1/2 su bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
bir tutam pulbiber ve
arzu edildiği kadar tuz
Hazırlanışı:
Pirinçlerimizi yıkadıktan sonra tenceremizdeki suya ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir yarım saat kadar tutuyoruz. Sonra başka bir kasede yoğurdu, unu ve yumurtayı karıştırıp, pirinçli suyumuza karıştıra karıştıra katıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra (annem göbek atana kadar der:))nanesini, biberini, yağını ve tuzunu atıp bir 10 dk. pişiriyoruz.
TAVUK ETLİ BEZELYE

Bu yemeği hemen herkes bilir aslında belki biraz değişiklik yapmış olabilirim. Sadece ben ve eşim olduğumuz için malzemeleri yaparken az tutuyorum.
Malzemeler:
250 gr. bezelye,
1 kuşbaşı tavuk göğsü,
1 soğan
1 küçük patates
yarım havuç
1 kaşık salça
1 domates
bir tutam kekik, karabiber,dereotu, pulbiber ve tuz
ve çok az sıvıyağ
Soğanı yağ ile kavurduktan sonra tavuk etlerini koyun. Onlar biraz kavrulurken domatesi rendeleyip salçayı ekleyin. Biraz çevirdikten sonra, önce patates ve havucu ekleyin su ile birlikte, bezelyeyi daha sonra koyun, bezelye konserve olduğu için zaten pişme kıvamında. En son baharatını, tuzunu ve birazda dere otu katın. 15 dk. pişmeye bırakın.
FIRINDA SOSİSLİ VE MISIRLI ISPANAK LEZZETİ

Çok beğenerek yediğimiz ve çok kolay yaptığım bir tarif. Fakat bu sefer biraz değiştirdim, dün akşam şunuda koysam bunuda eklesem diyerek çıkardım ortaya ve tadı enfes oldu. Eşim bayıldı. Hem iki çeşit birden çıkıyor kalan ıspanak normal yemek olarak masamızda yer aldı.
Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 domates
2-3 orta patates
yarım bardak mısır
3-4 tane sosis (ben kısa olanlardan kullandım)
kaşar peyniri
baharat, tuz ve yağ
1. Patatesleri önce haşlanmaya bırakın. Onlar haşlanırken ben diğer malzemeleri hazırlıyorum.
2. Ispanakları iyice temizledikten sonra normal yemeklik doğrayın. Bir yanda soğanı kavurun. Sonra domateside minik minik doğrayıp soğanlarla birlikte biraz çevirin. Ispanaklarıda ekleyip tuzunu atın. Biraz kavurun.
3. Haşlanan patatesleri yarı püre gibi çatalla ezin (fazla ezmeyin biraz parça parça kalsın). Nane, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyip, yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün. Kaşıkla düzeltip üstüne ıspanakları yayın. Ispanağın üzerinede sosisleri ve mısırları eşit biçimde dağıtın. En üste kaşar rendesini hiç boşluk kalmayacak şekilde serpin, 225 derecelik fırında 15 dk gibi pişirin. Kaşarlar altın sarısını alınca çıkartın.
ANNEMİN SAKIZLI MUHALLEBİSİ

Beni ilk sakızlı muhallebi ile annem tanıştırdı ve onun yaptığı muhallebilerin hala tadı damağımdadır. Annem muhallebiyi biraz katı yapar ve borcama döker, buzdolabında soğuyan muhallebiyi keserek kalıp şeklinde ikram eder. O yüzden biraz muhallebinin dışındadır aslında. Kurban bayramını iple çekiyorum. Çünkü annemin sakızlı muhallebisine uzun zamandan sonra inşallah kavuşuyorum:)
Malzemeler:
1 litre süt
3 fincan un
2,5 fincan şeker
1 kaşık nişasta
damla sakızı
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
tarçın ve hindistan cevizi
Bütün malzemeleri(tarçın ve hindistan cevizi hariç)soğukken karıştırıp, ocağa alın. Annemin tabiri ile göbek atana kadar karıştırın. Altını kapatın ve mikserle biraz çırpın. Herhangi fazla derin olmayan bir borcama dökün. Üzerini tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyin. Sakız,tarçın ve h.cevizi kokusu birbirini çok güzel tamamlıyor. Soğuduktan sonra birkaç saatte buzdolapta tutunki, kalıp gibi kesilsin.
<$BlogCommeGüzel bir menu hazırlamışsın,ellerine sağlık :)BlogComme d> <$BlogComme4:00 ÖS <$BlogComme
Adsız.
<$BlogCommesakızlı muhallebiye bayılırım:)kokusu ve tadı harika..ellerine sağlık..BlogComme d> <$BlogComme1:47 ÖS <$BlogComme
Adsız.
<$BlogCommebugün 6 mayıs 2006 pazar günü saat 7 de mavi kolye isminde bir dizi izledim.orda ece ve can isminde çocuklarevlerine gelen misafirlere mavi kolye sayesinde sihirle tarçınlı sakız muhallebisi hazırlarlar. benimde canım çekti bende bu tarife görebi yapim diyorum .umarım çok güzel olurBlogComme d> <$BlogComme1:49 ÖS <$BlogComme
Adsız.
<$BlogCommeellerinize sağlık çok güzel,bayıldımBlogComme d> <$BlogComme9:37 ÖS <$BlogComme
Adsız.
<$BlogComme"FIRINDA SOSİSLİ VE MISIRLI ISPANAK LEZZETİ" isinmli yemeğinizi bugun hemen denedim.hayatımda yediğim en güzel ıspanak yemeğiydi.Eşimde çok sevdi.Ellerinize,yüreğinize sağlık.
EZGi :)).
teşekkürler...BlogComme d> <$BlogComme3:12 ÖS <$BlogComme
<$BlogCommemerhaba canım.fırında sosisli ve mısırlı ıspanak lezzetini bugün 2. kere denedim.yedigim en güzel ıspanaklı tarif sanırım bu.bugün blogumda bu lezzetinizi yayınlıyacagım sizede haber vermek istedim.sevgilerBlogComme d> <$BlogItemCYorum Gönder
<$BlogMembe
Hakkımda
Merhaba yemek yapmayı, yeni lezzetler denemeyi seviyorum. Canım eşim mutfağı sevmemde büyük rol oynadı; eşimin benim yaptığım tarifleri beğeni ile tatması mutluluk veriyor bana; ve tabiki bir tutam sevgiyle yapılan tüm lezzetleri herkesle paylaşmak, bu mutluluğumu katlıyor...
Profilimin tamamını görüntüle
Son Yazılar
Etkinlikler
Ziyaret Ettiklerim