<$BlogItemB
Pc'm deki sorun yüzünden resimleri göremiyorum demiştim ya.. Bütün resimlerim birbirine girmiş. Birkaç gündür alakasız bir resim olduğunu yeni farketmiş bulunuyorum. Bu hatadan dolayı özür diliyorum..
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
100 gr. tereyağı
1 fincan kuş üzümü
2 fincan şam fıstığı
1 adet küçük havuç
3 bardak su veya et suyu
1. Yıkanmış pirinci, margarinle karıştırarak kavurun. Başka bir yerde fıstıkları margarinle pembeleştirin.
2. Kavrulan pirince fıstıkları , rendelenmiş havucu, kuş üzümünü, suyu ve tuzunu ilave ederek, önce harlı, 2 dk sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
<$BlogCommeÖzbek bir arkadaşımda yemiştim bu pilavdan,gerçekten çok hoştu.Ve yanındada kulpsuz özel çay fincanlarında bir çay ikram ediyorlar.İçinde onların Hel diye adlandırdıkları bizim Kakule diye bldiğimiz bir baharat var.Ve tadı oldukça güzel ,hafif.Sonra da yine onlara özel bir helva ikram ediyorlar.Mevlit fln gibi özel toplanrılarında ikram şekilleri bu.
YESİM.
Ellerine sağlık canım,emi,nim çok lezzetli olmuştur pilavın:) tatmak isterdim.BlogComme d> <$BlogComme3:10 ÖS <$BlogComme
<$BlogCommeÇok teşekkürler Serinmavi:) Anını paylaştığın için sağolasın.. Farklı kültürleri öğrenmek her zaman hoşuma gider. Bende bu tarifi annemin çok eskilerde biriktirdiği gazete küpürlerinden birinde görmüştüm. Evleneceğim zamanda bu tarifleri bir hevesle evime getirdim. Şimdi arasıra uygularım bunları..BlogComme d> <$BlogItemCYorum Gönder
<$BlogMembe
Hakkımda
Merhaba yemek yapmayı, yeni lezzetler denemeyi seviyorum. Canım eşim mutfağı sevmemde büyük rol oynadı; eşimin benim yaptığım tarifleri beğeni ile tatması mutluluk veriyor bana; ve tabiki bir tutam sevgiyle yapılan tüm lezzetleri herkesle paylaşmak, bu mutluluğumu katlıyor...
Profilimin tamamını görüntüle
Son Yazılar